Osebno trenerstvo

Osebno trenerstvo za različno predhodno aktivne ljudi

Osebno trenerstvo je primerno za vsakogar – od popolnih začetnikov, ki še se niso nikoli v življenju ukvarjali z športom do vrhunskih športnikov. Začetnike naučimo osnovne gibalne vzorce, naučimo jih pravilne tehnike izvajanja osnovnih vaj, povečamo moč in stabilizacijo. Pri rekreativnih športnikih delamo po željah posameznikov, da izboljšamo sposobnosti na določenih področjih, naučimo pravilnejšega izvajanja vaj in se morebiti posvetimo določeni skupini mišic. Pri naprednih športnikih pa večinoma izvajamo korekcije, povečamo učinkovitost in odzivnost pri specifičnih nalogah.

 

Način treninga

Trening je malenkost drugačen kot v fitnesih, saj se le delno uporabljajo fitnes naprave. Z osebnim trenerjem se posameznik izogne številnim začetniškim napakam, ki lahko povzročijo trajne poškodbe in zato varno in hitreje napreduje na poti do realno zastavljenih ciljev. Osebni trener nenehno sodeluje z vadečim, spreminja program in tako omogoča hitrejšo in pravilno pot do uresničitve željenih vadbenih, zdravstvenih, telesnih in drugih ciljev.

Osebni trener upošteva Vaše želje, Vaše posebnosti, telesno in zdravstveno stanje ter Vašo dejansko fizično in kondicijsko pripravljenost.

Vadba z osebnim trenerjem je primerna za posameznike vseh starosti od najmlajših do najstarejših. Mit, da otroci ne smejo vaditi je napačen, vendar mora biti vadba primerna. Le tako je otrok lahko v veliki psihofizični prednosti pred sovrstniki. Prav tako je skoraj nujno, da vadijo starejši, saj si s tem omogočijo samostojno življenje čim dalj časa. Z redno telesno aktivnostjo se dvigne tudi mineralna kostna gostota, ki pomembno vpliva na zmanjšanje osteopenije ali osteoporoze, katera prizadene starejšo populacijo, predvsem večino žensk po menopavzi.

Vadite lahko tudi v paru s partnerjem oziroma partnerico ali prijateljem oziroma prijateljico.

Pred vsako vadbo osebni trener z vami opravi predhodno obravnavo vadečega in meritve. S tem preprečita morebitne poškodbe. Meritve se nato opravljajo enkrat mesečno, za spremljanje napredka.

 

Kaj vam vadba s osebnim trenerjem omogoča:

  • znižanje telesne teže,

  • spremembo telesne sestave,

  • oblikovanje telesa ali specifičnega dela telesa,

  • večjo preventivo za zdravje,

  • zmanjšanje stresa,

  • povečanje obsega gibanja v sklepih,

  • boljše počutje in dvig samozavesti,

  • odpravo bolečin na različnih mestih hrbtenice,

  • znižanje krvnega tlaka.

 

 

 

 

Pogodba z zavarovalnicami za nadstandardno zdravstveno zavarovanje