Blog

Izberite fizioterapijo namesto protibolečinskih tablet (zdravil)

Izberi fizioterapijo Zdravje in radost v Slovenski Bistrici!

Fizioterapija (fizikalna terapija/zdravljenje) lahko tudi izboljša življenjsko dobo.Do konca prejšnjega stoletja je bila dolga življenjska doba samo sanje. Glede na poročila, je povprečna življenjska doba globalno znašala med 40 in 60 let. Kasneje so iznašli cepiva in antibiotike, kateri so življenjsko dobo dvignili na 70 let, kasneje celo na 80let v večini držav. 

To je spodbudilo ljudi, da se vedno bolj zanašajo na zdravila za ohranjanje zdravja. Vendar pa je manj znano dejstvo, da lahko tudi zdravljenje s pomočjo fizioterapije pomaga ozdraviti mnoge težave in nam lahko podaljša življenjsko dobo. Pravzaprav je fizioterapija način zdravljenja brez zdravil. 

Fizioterapevtsko zdravljenje vključuje posebne vaje, manipulacijske tehnike in mehansko opremo. Zdravljenje s pomočjo zdravil ni napačno, vendar pa to v nekaterih primerih lahko vključuje več stranski neželenih učinkov. Telesna vadba ali fizioterapevtska obravnava je priporočljiva že pri brez predhodno poglobljene analize bolezni. 

˝Ko govorimo o prednostih fizioterapije pred zdravili, je znano, da fizioterapija nima nobenih stranskih učinkov in človek se počuti sproščeno po obravnavi. Rezultati so večinoma pozitivni in dolgotrajni. Ravno s pomočjo fizioterapije so bili v zadnjih nekaj letih obdelani in ozdravljeni bolniki s paralizo, nevrološkimi motnjami, invalidni zaradi nesreč, zdrsa medvretenčnega diska, po zlomih ali drugih mišičnih težavah, ter celo odvisniki.˝ (Doon Hospital physiotherapist, Sunil Thakur) 

Glede na postopke v fizioterapiji, je diagnoza glavni vzrok problema. Pri reševanju le-tega je dnevna telovadba z uporabo ustrezne opreme že velik korak opravljen v fizioterapiji.

Vse objave

Pogodba z zavarovalnicami za nadstandardno zdravstveno zavarovanje