Magnetna terapija

Elektromagnetna terapija v centru FIZIOTERAPIJA ZDRAVJE ima veliko prednost na področju zdravljenja v aparatu MAS (avstrijskega proizvajalca s skoraj že 30 letno tradicijo), saj s pomočjo različnih frekvenc pripravi telo, do bolj hitrega samozdravljenja, brez zdravil.

Brez stranskih učinkov omogoča prijetno, nebolečo terapijo s pomočjo različnih frekvenc in jakosti aparata z 94 že vnaprej nastavljenimi programi, ki jih izvajamo s pomočjo blazine ali vzglavnika.

Magnetno zdravljenje ni terapija, ki bi bila namenjena samo zdravljenju in vitalizaciji starih in bolnih organizmov. Za rehabilitacijo in sproščanje po napornih tekmovanjih jo uporabljajo tudi vrhunski športniki.

V centru ZDRAVJE IN RADOST, za svoje paciente uporabljamo aparat avstrijskega proizvajalca MAS, ki je razvil najsodobnejši sistem magnetnega polja. Naprava nam omogoča nastavitev različni frekvenc. S tem nudimo pacientom individualni pristop pri zdravljenju, saj vsak človek reagira na magnetno polje drugače. Iz tega razloga mora biti magnetna terapija vedno uporabljena individualno!

Učinki magnetne terapije

Magnetna terapija se uspešno uporablja na področjih, kot so interna medicina, ortopedija, športna medicina, balneologija, rehabilitacija, pediatrija, geriatrija, dermatologija, nevrologija, zobozdravstvo, urologija.

 

Na osnovi številnih znanstvenih raziskav, dela v laboratorijih, pri fizioterapijah in v bolnišnicah, je dokazano, da z zdravljenjem z magnetom dosežemo terapevtske učinke na telo, kot so:

 • protibolečinski efekt (po poškodbah, operacijah, artroza, revma, fibramialgija,…),

 • regenerativni učinek celjenja ran,

 • krepitev imunskega sistema,

 • protistresno delovanje (motnje pri spanju, psihološke motnje,…),

 • razstrupljanje telesa in pospeševanje metabolizma,

 • pospeševanje rasti in zgradbe kostnega tkiva,

 • vpliv na pravilno delovanje krvnega obtoka (šumenje v ušesih, migrene,..),

 • proti-vnetni in proti-revmatičen učinek – zmanjša otekanje,

 • lajšanje degenerativnih bolezni (obrabe, Bechterjeva bolezen,..),

 • izboljšanje živčnega sistema (išias,…).

DELOVANJE MAGNETNE TERAPIJE NA TELO

Magnetno polje zemlje je najstarejša moč planeta Zemlje, saj že od nastanka življenja vpliva na ves živi svet. Magnetno polje je nujno za preživetje vseh rastlin, živali in človeka. Daje nam življenjsko energijo in nas ščiti pred kozmičnim sevanjem.

Energijo, ki jo čez dan porabimo, dobimo nazaj s počitkom in magnetnim poljem. Enega prvih izsledkov pulznega magnetizma na telo je kot prvi v svojem članku objavil že Nikola Tesla, leta 1898 in to tudi predstavil na 8. vsakoletnem srečanju elektroterapevtske zveze v New Yorku. Razkril je, da je človeško telesno tkivo predstavlja kondenzator. Proces, ki se vzpostavi s tuljavo in človeškim telesom, je za človeka zelo pozitiven.

Človek s svojim čutili, ne more zaznati magnetnega polja. Morski psi in električni skati imajo, za razliko od človeka, organ, ki zazna smer magnetnega polja. Tudi druge živali, kot so npr. majski hrošči, termiti, čebele, kiti, delfini, želve, štorklje in poštni golobi, se orientirajo po linijah magnetnega polja. Slednji se med dolgim letenjem orientirajo po linijah magnetnih polj. To sposobnost lahko najverjetneje pripišemo temu, da se Zemljino magnetno polje čuti in uporablja s pomočjo visoke koncentracije magnetita v tkivu teh živali. Tudi človeški možgani vsebujejo takšne kristale magnetita, vendar v bistveno nižji koncentraciji.

Brez magnetnega polja, ne moremo obstajati!

NASA študije, ki sta jih vodila Dr. Halpern in Dr. Vandyk iz Philadelfije kažejo, da so se pri miših, ki so bile nekaj tednov brez magnetnega polja, razvili tumorji in teh nato niso zmogle preživeti! Na podlagi tega dejstva na krovu NASA vesoljskih plovil npr., za varovanje posadke uporabljajo tehnološko magnetno polje.

Zemeljska magnetna polja, so naš naravni vir energije, od katerega so odvisni mnogi mehanizmi uravnoteženja (ravnovesja).Zgoraj navedeno besedilo je iz knjige Magnetfedtherapie–kritisch betrachtet, avtor: univ.prof.dr.med. Martie Truschnig–Wilders (I izdaja, junij 2003, ISBN:3-9301776-0-4)

MNENJA ZNANIH STROKOVNJAKOV

 • Ruski bioenergo terapevt Sergey Verbitskiy, ki je dokazal, da njegova energija uniči tudi trdovratne rakaste celice, pravi:« Uporabite magnet MAS – ePad Sport pred in po treningu in Vaše telo Vam bo zelo hvaležno!«

 • Bojan Lovše, dr. medicine športa in dela: »Magnet MAS -ePAD Sport priporočam vsem, rekreativnim in profesionalnim športnikom, starejšim ljudem s kroničnim ali akutnimi bolečinami ter vsem, ki želijo okrepiti svoj imunski sistem.«

Pogodba z zavarovalnicami za nadstandardno zdravstveno zavarovanje