Sistem StarQi

V centru FIZIOTERAPIJA ZDRAVJE uvajamo sistem StarQi, ki omogoča merjenje pretoka energij v različnih delih telesa ter na osnovi meritev tudi spodbuja pretok zaostalih, oviranih ali kakorkoli motenih energij.

Ob tem se bomo učili tudi:

  • upoštevati dnevni ritem ter Vas informirali, kdaj in kaj jesti, da bo tudi hrana vir energije;

  • naučili Vas bomo enostavnih vaj, ki vas bodo podpirale pri ohranjanju energijske pretočnosti.

Velja omeniti, da smo razvili tudi dodatne storitve, ki podpirajo čiščenje strupenih snovi iz telesa in zato podpirajo pretok energij (limfna drenaža, magnetoterapija, kineziološki trakovi, …).

SISTEM StarQi

Naprava StarQi pokaže, kaj oziroma natančneje, kje je vzrok morebitnih težav ter svetuje, po kakšnem zaporedju jih želi telo odpraviti, da se lahko povrne v ravnovesje in doseže višjo stopnjo vitalnosti. Sledi čiščenje pretočnosti blokiranih meridianov in ponovno vzpostavljanje energetskega ravnovesja.

Sistem StarQi deluje na preprost, učinkovit in neboleč način, saj zgolj s pomočjo usmerjene infrardeče svetlobe v telo vnese ustrezne signale, ki sprožijo mehanizem samozdravljenja. Naprava s pomočjo infrardeče svetlobe meri pretočnost na mestih, kjer se meridiani začnejo ali končajo, torej na konici prstov na rokah ali nogah. Začne se s prsti na roki, kjer najprej izmerijo pretočnost pljučnega meridiana, sledijo meridiani za debelo črevo, krvno-žilni sistem, srce, pa še tanko črevo. Nato so na vrsti spodnji meridiani, ki jih merijo na prstih na nogah, in sicer najprej za trebušno slinavko, nato za ledvice, želodec, žolčnik, vranico in mehur. Energetsko blokado ali primanjkljaj sistem ugotovi sicer glede na bazo vrednosti, ki veljajo glede na dane parametre, kot so: spol, starost in teža. Med terapijo pa se meridiani balansirajo oz. uravnotežijo. Tretma se izvaja enkrat, lahko tudi dvakrat dnevno. Človek zelo kmalu začuti, da se je nekaj začelo dogajati, saj se že po tretjem tretmaju energije lepo uravnovesijo.

Ob StarQi terapiji dobite tudi nasvet za vaje in tehnike za vzdrževanje dobre pretočnosti meridianov doma, kot tudi prehranska priporočila, saj ima po tradicionalni kitajski medicini hrana veliko vlogo pri podpiranju pretočnosti oz. energetskega ravnovesja. Vsakemu organu namreč pripada določena hrana oz. okus. Slana hrana tako denimo podpira ledvice, grenka srce, pikantna pljuča, kisla jetra, sladka pa vranico in slinavko. Če poznamo te osnove, nakupovanje in priprava obrokov postanejo igra.

Masiranje, vlečenje, tapkanje po meridianih so postopki, ki pomagajo energijam, da stečejo v pravo smer: nekatere navzgor, druge navzdol. Stimulacija meridianov, pravilno dihanje ter pravilna prehrana, so osnova programov energijske medicine, končni cilj pa je, da se človek zave, da ima najboljšega zdravnika v sebi in v kolikor telo kliče, ga mora slišati ter mu nameniti pozornost.

Takoj ko začutimo, da se slabo počutimo, moramo ukrepati, ne pa negovati svojo težavo, ampak ponovno hitro vzpostaviti ravnovesje!

Spremenite energijo in čez čas se telo mora odzvati. Ko se naučite, kako z energijsko medicino telesu omogočiti ravnovesje in posledično boljše počutje ter zdravje, bo zasijala vaša prava narava. Posledice so ogromne. Energijska medicina vam namreč ne pomaga le izboljšati lastnega zdravja, pač pa izboljšanje vaših telesnih energij znatno vpliva na izboljšanje vsega planeta.

V centru FIZIOTERAPIJA ZDRAVJE Vas bomo na več načinov podpirali pri iskanju poti do večjega ravnovesja, zdravja in notranjega miru.

Pogodba z zavarovalnicami za nadstandardno zdravstveno zavarovanje