Terapija z laserjem

Uporaba laserja v fizioterapiji je že dolgo znana in priznana metoda za zdravljenje akutnih ter kroničnih vnetnih procesov v tkivih.

Posebnost nove generacije visoko energijskih laserjev, pa je bistveno večja prodornost terapevtskih laserskih žarkov v globlje strukture tudi do 10 cm pod kožo. Zato terapevtski žarki laserja Bipower Lux 12 W sežejo do praktično vseh narastišč tetiv, ligamentov ter sklepov človeškega telesa.

Zaradi velike učinkovitosti je čas zdravljenja z visoko energijskim laserjem mnogo krajši, protibolečinski učinek je bolj izražen, spekter indikacij za zdravljenje pa je mnogo širši v primerjavi s konvencionalnim hladnim laserjem.

Takojšnje

 • protibolečinsko delovanje,

 • protivnetno delovanje in

 • biostimulativno delovanje,

sodi med najboljše učinke visoko energijskega laserja.

Terapija z laserjem zato ni le simptomatska, ampak je vzročna, saj z delovanjem na spremenjena tkiva odpravlja vzrok bolečine.

 

Zaradi delovanja na tkiva je terapija z laserjem široko uporabna. Učinkovita je tako pri odprtih ranah, kot tudi pri brazgotinah in opeklinah, saj poveča nastanek novih kapilar v poškodovanem tkivu. Slednje pospeši proces celjenja ran in zmanjša tvorbo brazgotin, zaradi nastalih ureznin ter opeklin, pred in po operativnih posegih. Terapija deluje proti otekanju, saj povzroči razširitev žil (vazodilatacijo) in aktivira limfni drenažni sistem. Med drugim zavira bolečino, ki se preko živčnih celic prenaša v možgane in tako zmanjša občutljivost živcev.

Bolečina je občutno manjša tudi, zaradi neposrednega vpliva, ki ga ima laser na vnetje v tkivih – protivnetni vpliv laserja povzroča manj otekanja in bolečin.

Posledice izpostavljanja določenega telesnega tkiva laserski svetlobi so torej kompleksne, rezultat pa hitrejše celjenje celice različnih tkiv.

Indikacije za zdravljenje z visoko energijskim laserjem:

 • akutna boleča stanja po poškodbah vezi, zvinih sklepov in udarninah mehkih tkiv na udih,

 • stanje po zvinih vratne hrbtenice in nategu vratnega mišičja,

 • miofascialne boleče točke,

 • natrganine mišic in tetiv (ramenskega obroča, Ahilova tetiva, itd.),

 • preobremenitvene bolečine narastišč vezi (“trn petnice”, plantarni fasciitis, epikondilitis, boleča narastišča na pogačici),

 • kalcinacije mehkih tkiv,

 • artroze, lumbago, fibromialgia,

 • preležanine.

V fizioterapiji Radost in zdravje je našim strankam na voljo visoko energijski laser nove generacije Bipower lux 12, ki nam omogoča terapijo poškodovanih in preobremenjenih  globokih mehkih  tkiv, mišičnih tetiv, sklepnih ligamentov ter tudi znotraj sklepnih struktur (hrustanca).
Enak laser, redno in z veseljem, uporabljajo tudi košarkarji in nogometaši Olimpije.

Pogodba z zavarovalnicami za nadstandardno zdravstveno zavarovanje